• INEKO Sme škola s veľmi dobrými výsledkami
    • AKTÍVNE ŠPORTUJME Stolný tenis - vyzvi svojich spolužiakov na dvojhru alebo štvorhru cez prestávku na treťom poschodí
    • ERASMUS+ Pracujeme v novom medzinárodnom biotechnologickom projekte
    • ŠKOLSKÝ PORIADOK Aktualizovaný v záložke Rodičia
    • MYŠLIENKA TÝŽDŇA "Šťastie nie je o získavaní všetkého, čo CHCEŠ. Je o radosti zo všetkého, čo MÁŠ." Internet

Olympiáda v anglickom jazyku 2019/20

Školské kolo olympiády v anglickom jazyku sa uskutočnilo 11. a 14. novembra 2019. Súťažilo sa v štyroch kategóriách. Kategória 1A bola pre určená pre najmladších žiakov prímy A a sekundy A, 1B zase pre žiakov tercie A a kvarty A. V kategórii 2A medzi sebou súťažili žiaci kvinty A a sexty A osemročného gymnázia a 1. a 2. ročníka štvorročného gymnázia. Kategória 2B predstavovala kategóriu pre najstarších žiakov, t. j. septimu A a oktávu A a 3. a 4. ročník. Čo sa týka počtu zúčastnených žiakov, v kategóriách 1A a 1B súťažili 3 žiaci, v 2A boli zastúpení 8 žiaci a v 2B tiež 8 žiaci.

Pre žiakov boli pripravené úlohy zamerané na otestovanie rozsahu a úrovne ovládania ich slovnej zásoby, gramatiky, čítania i počúvania s porozumením v rámci  písomnej  časti a v ústnej časti boli preverené komunikatívne zručnosti žiakov prostredníctvom úlohy, pri ktorej mali opísať konkrétny obrázok a vytvoriť na základe neho príbeh a taktiež  absolvovali situačnú hru. Výkony jednotlivých žiakov boli na vysokej úrovni a členovia poroty s nimi boli veľmi spokojní.

V obvodnom kole, ktoré sa uskutočnilo dňa 15. 1. 2020 na pôde Súkromnej strednej odbornej školy v Poprade medzi sebou súťažili žiaci všetkých okresov zahrnutých do regiónu Poprad, t. j. Kežmarok, Levoča a Poprad. V rámci obvodného kola sa v kategórii 2A Mário Hriňák umiestnil na 9. mieste (v okresnom kole na 2. mieste), Dominika Salanciová obsadila 2. miesto v kategórii 2B a v rámci okresu Levoča 1. miesto a postúpila na krajské kolo.

Žiaci v kategóriách 1A a 1B absolvovali okresné kolo olympiády v anglickom jazyku na Základnej škole Gašpara Haina v Levoči dňa 15. 1. 2020. Hana Melcherová obsadila 4. miesto v kategórii 1A. Karin Hrustičová sa nezúčastnila súťaže.

Dňa 12. 2. 2020 sa uskutočnilo krajské kolo olympiády v anglickom jazyku v Prešove, kedy Dominika Salanciová na pôde Gymnázia na Konštantínovej ulici obsadila 8. miesto. Žiaci si z jednotlivých kôl olympiády odniesli cenné skúsenosti, ktoré iste zužitkujú pri ďalších súťažiach v anglickom jazyku.

 VÝSLEDKY-ŠKOLSKÉHO-KOLA-OLYMPIÁDY-V-ANGLICKOM-JAZYKU-2019-20

 

Dominika-Salanciová-diplom

Natália Bajtošová | 23.6.2020 07:23:09 | 2019/2020, Olympiády