• INEKO Sme škola s veľmi dobrými výsledkami
    • AKTÍVNE ŠPORTUJME Stolný tenis - vyzvi svojich spolužiakov na dvojhru alebo štvorhru cez prestávku na treťom poschodí
    • ERASMUS+ Pracujeme v novom medzinárodnom biotechnologickom projekte
    • ŠKOLSKÝ PORIADOK Aktualizovaný v záložke Rodičia
    • MYŠLIENKA TÝŽDŇA "Šťastie nie je o získavaní všetkého, čo CHCEŠ. Je o radosti zo všetkého, čo MÁŠ." Internet

Zlatá ceremónia DofE

Bratislavský Primaciálny palác privítal vyše 100 absolventov zlatej úrovne programu DofE. Veľké mená Slovenska ocenili ich snahu byť láskavejšími, ochotnejšími, vytrvalejšími, rýchlejšími, zručnejšími aj viac kreatívnymi. Tlieskali im herci, speváci, športovci, vedci aj veľvyslanec Spojeného kráľovstva. Mali sme tú česť byť pri tom.

“Som veľmi hrdý na to, že tu dnes oceňujeme mladých ľudí, ktorí dokázali na sebe tak dlho a vytrvalo pracovať. Spolu ste venovali vyše 6000 hodín dobrovoľníckej práce pre vaše komunity, rozvíjali ste svoj talent a zažili ste dobrodružstvá na expedícii. Som na vás hrdý,“ vyjadril sa britský veľvyslanec Nigel Baker na ceremónii.

V Zrkadlovej sieni som zastupovala naše miestne centrum DofE a v príhovoroch bol viackrát spomenutý citát brazílskeho spisovateľa Paula Coelho. „Loď je najistejšia v prístave, no nie na to ju postavili.“ Sama som si zažila pár výstupov z mojej komfortnej zóny. Teraz to bola práve táto ceremónia, kde som šla sama. Stretla som však kamarátky, ktoré som vďaka DofE pred vyše rokom spoznala. Na našej spoločnej zlatej dobrodružnej expedícii sme boli hladné, unavené, s mottom: Každý kopec musíš vyjsť, ak ho chceš zísť. Ale zvládli sme to!

Náš zlatý dofák – čítajte TU

K. Antalová, III.A

 

Natália Bajtošová | 29.6.2022 14:34:20 | DofE, Fotogalérie, Úspechy našich žiakov