• INEKO Sme škola s veľmi dobrými výsledkami
    • AKTÍVNE ŠPORTUJME Stolný tenis - vyzvi svojich spolužiakov na dvojhru alebo štvorhru cez prestávku na treťom poschodí
    • ERASMUS+ Pracujeme v novom medzinárodnom biotechnologickom projekte
    • ŠKOLSKÝ PORIADOK Aktualizovaný v záložke Rodičia
    • MYŠLIENKA TÝŽDŇA "Šťastie nie je o získavaní všetkého, čo CHCEŠ. Je o radosti zo všetkého, čo MÁŠ." Internet

Zdravo, kvalitne a chutne s novým konvektomatom

PODARILO SA! ĎAKUJEME!

Vážení rodičia, priatelia, podporovatelia GSFA,

po vyjadrení Vašej podpory na plenárnej schôdzi rodičovského združenia, obraciame sa na Vás s prosbou o finančnú pomoc pri kúpe konvektomatu. Radi by sme týmto zariadením vybavili aj našu školskú kuchyňu, aby pripravované jedlá boli kvalitnejšie, zdravšie aj chutnejšie. Cena konvektomatu pre kapacitu našej jedálne sa pohybuje v intervale 4 500€ – 6 500€.

Pomôcť nám môžete svojim dobrovoľným finančným príspevkom v ľubovoľnej výške na účet Občianskeho združenia GSFA číslo

SK27 0900 0000 0005 2234 5778

Do správy pre prijímateľa napíšte:

Priezvisko – konvektomat

O výške nazbieraných finančných prostriedkov na účte Vás budeme priebežne informovať.

                       Ďakujeme                                            

 

Konvektormat je multifunkčné kuchynské zariadenie, ktoré kombinuje vlastnosti teplovzdušnej a parnej rúry (horúci vzduch, para alebo ich kombinácia).  Za  hlavné výhody tejto technológie môžeme považovať krátke časy varenia a šetrnejší spôsob úpravy pokrmov, ktoré obidve  vedú k vyššej nutričnej hodnote pripravovaných jedál a zachovaniu vyššieho množstva vitamínov v porovnaní s bežnými spôsobmi tepelnej úpravy.

Dôležitým faktorom tepelného spracovania potravín v konvektomatoch je aj ich príprava s 95 percentnou úsporou tuku. Táto úspora sa najmarkantnejšie prejavuje pri vyprážaných pokrmoch ako sú  hranolky, rezne či vyprážaná zelenina Pri pečených mäsách alebo pečenej hydine sa tuk nepoužíva vôbec, pričom použitie pary a horúceho vzduchu umožňuje nastaviť úroveň vlhkosti, vďaka čomu je možné pokrmy pripravovať šťavnatejšie a chutnejšie.

 

 

 

Natália Bajtošová | 3.10.2018 15:06:22 | Oznamy, Rodičia