• INEKO Sme škola s veľmi dobrými výsledkami
    • AKTÍVNE ŠPORTUJME Stolný tenis - vyzvi svojich spolužiakov na dvojhru alebo štvorhru cez prestávku na treťom poschodí
    • ERASMUS+ Pracujeme v novom medzinárodnom biotechnologickom projekte
    • ŠKOLSKÝ PORIADOK Aktualizovaný v záložke Rodičia
    • MYŠLIENKA TÝŽDŇA "Šťastie nie je o získavaní všetkého, čo CHCEŠ. Je o radosti zo všetkého, čo MÁŠ." Internet

Vzácna a významná návšteva z Veľkej Británie

Nebýva bežným ani pravidelným zvykom privítať v škole priameho zástupcu britského kráľa a britskej vlády. V Slovenskej republike je ním Jeho Excelencia Nigel Baker, britský veľvyslanec, ktorý počas pracovnej cesty na východnom Slovensku navštívil v piatok 22. septembra 2023 naše gymnázium.

Tém našej spoločnej diskusie bolo veľa:  nie len spomínanie na naše výnimočné a nezabudnuteľné stretnutie so zosnulou panovníčkou Alžbetou II. pred 15 rokmi, v slovách silno rezonovali ekologické výzvy, pán Baker našiel paralelu so svätým Františkom, patrónom našej školy, a jeho vzťahu k prírode, vo vzťahu pápeža Františka k udržateľnému spôsobu života, s ktorým spolupracoval vďaka svojej predchádzajúcej päťročnej diplomatickej misii vo Vatikáne.

Študentov s pánom diplomatom spojil samozrejme aj futbal, v jednom prípade dokonca rovnaké rodisko južného Anglicka Birmingham, piknikovali sme skoro v rovnakom čase a pri rovnakých príležitostiach v parkoch Bratislavy a Levoče, no uznanie a úprimné „Thank you very much“ sme počuli najmä za výborné výsledky v populárnej a na európskych školách vysoko kredibilnej Cene vojvodu z Edinburghu. Od roku 2016 naši študenti získali všetky stupne tohto sebarozvojového programu pre mladých ľudí do 26 rokov, od bronzového štandardu po zlatý stupeň. Medzi jeho najstaršími absolventmi našej školy je držiteľ všetkých stupňov dokonca aj sám mentorom a koordinátorom pre mladších študentov.

Poctení a inšpirovaní touto významnou návštevou sa púšťame do ďalších výziev aktuálne rozbehnutého školského roka.

PK ANJ

Natália Bajtošová | 23.9.2023 18:45:41 | Fotogalérie, Projekty, Škola, Uchádzači, Úspechy našich žiakov