• INEKO Sme škola s veľmi dobrými výsledkami
    • AKTÍVNE ŠPORTUJME Stolný tenis - vyzvi svojich spolužiakov na dvojhru alebo štvorhru cez prestávku na treťom poschodí
    • ERASMUS+ Pracujeme v novom medzinárodnom biotechnologickom projekte
    • ŠKOLSKÝ PORIADOK Aktualizovaný v záložke Rodičia
    • MYŠLIENKA TÝŽDŇA "Šťastie nie je o získavaní všetkého, čo CHCEŠ. Je o radosti zo všetkého, čo MÁŠ." Internet

Veľkonočné stretnutie v Nemecku

V dňoch 28.3-2.4.2018 sa niekoľko študentov nášho gymnázia zúčastnilo na medzinárodnom politickom vzdelávaní v kláštore v Niederalteichu pod záštitou katolíckej organizácie Der Junge Aktion der Ackermann Gemeinde. Hlavná téma veľkonočného stretnutia niesla názov “Svůdný Krysař – Manipulace v dnešním světě”. Počas dní strávených v Nemecku sme sa zúčastňovali rôznych prednášok či workshopov a následne diskutovali o manipulácii, hoaxoch a fake news v dnešnej spoločnosti.

Mali sme spoločný duchovný program, ktorý pozostával z prípravy na liturgiu, sv. omší, spevov, modlitieb či krížovej cesty. Jeden deň sme dokonca navštívili krásne nemecké mesto Passau. Veľkonočná nedeľa sa niesla v slávnostnom duchu. Začala sv. omšou v neobvyklej rannej hodine (5:00), pokračovala hľadaním veľkonočných košíčkov a slávnostnými raňajkami a popoludní tanečnou párty.

Spoznali sme veľa nových ľudí, zlepšili svoje jazykové znalosti a komunikačné schopnosti. Nebolo neobvyklé začať rozhovor v nemčine, plynulo prejsť do angličtiny a ukončiť ho češtinou/slovenčinou. Prežili sme nádherný čas a verím, že sme si uvedomili niektoré spoločenské problémy, ktorým denno-denne čelíme.

Lea Fabiniová, IV.A