• INEKO Sme škola s veľmi dobrými výsledkami
    • AKTÍVNE ŠPORTUJME Stolný tenis - vyzvi svojich spolužiakov na dvojhru alebo štvorhru cez prestávku na treťom poschodí
    • ERASMUS+ Pracujeme v novom medzinárodnom biotechnologickom projekte
    • ŠKOLSKÝ PORIADOK Aktualizovaný v záložke Rodičia
    • MYŠLIENKA TÝŽDŇA "Šťastie nie je o získavaní všetkého, čo CHCEŠ. Je o radosti zo všetkého, čo MÁŠ." Internet

Veľká noc v Nemecku

Týždeň politického vzdelávania mladých v bavorskom kláštore v Niederalteich organizácie Junge-Aktion. Čítajte v správe od účastníkov tejto tradičnej akcie.

Stretnutie mladých Slovákov, Čechov a Nemcov v príjemnom prostredí malého mestečka, ubytovanie v gymnáziu, kde je pripravený bohatý program a vždy skvelé jedlo.

Mária Siváňová zhodnotila toto podujatie takto: „Tohtoročná téma bola veľmi aktuálna pre všetky národnosti – Politický extrémizmus. Mali sme možnosť debatovať s poslankyňou nemeckého parlamentu Bundestagu, počúvať rôzne prenášky o politickom extrémizme z ekonomického a spoločenského hľadiska, spoločne pracovať v skupinkách a workshopoch, zabávať sa, spoznávať nových ľudí a zlepšovať si jazykové schopnosti. Nechýbal ani duchovný program, spoločne sme spievali, modlili sa a chodili na sv. omše. V nedeľu ráno nás po hľadaní veľkonočných košíčkov v tráve čakali slávnostné raňajky a v slávnostnom duchu sa niesol celý deň až do večera, kedy sme si zatancovali na plese – party. Bolo to veľmi napínavé, keďže páry boli utvorené losovaním náhodne, no po prvom valčíku sme sa zabávali už všetci spoločne. Odniesli sme si mnoho nových skúseností a poznatkov, no najmä veľa priateľstiev a zážitkov.“

Natália Bajtošová | 6.4.2016 18:51:08 | Aktivity v oblasti prevencie, Duchovný program, Fotogalérie, Žiacke novinky