• INEKO Sme škola s veľmi dobrými výsledkami
    • AKTÍVNE ŠPORTUJME Stolný tenis - vyzvi svojich spolužiakov na dvojhru alebo štvorhru cez prestávku na treťom poschodí
    • ERASMUS+ Pracujeme v novom medzinárodnom biotechnologickom projekte
    • ŠKOLSKÝ PORIADOK Aktualizovaný v záložke Rodičia
    • MYŠLIENKA TÝŽDŇA "Šťastie nie je o získavaní všetkého, čo CHCEŠ. Je o radosti zo všetkého, čo MÁŠ." Internet

V Knižnici Jána Henkela je príma

Hodiny literatúry si naši primáni ozvláštnili dvomi návštevami Knižnice Jána Henkela v Levoči. O tom, čo sa dozvedeli a zažili, napísala žiačka prímy, Mimka Šofranková.
Počas prvej návštevy (03. 04. 2019) nám pani knihovníčka porozprávala o tom, ako sú knihy v knižnici zoradené a podľa čoho ich nájdeme. Vysvetlila nám, čo znamenajú čísla nalepené na prvej strane knihy i ako vyzerá práca knihovníka. Taktiež nám vymyslela zaujímavé aktivity. Pri jednej z nich sme sa rozpŕchli po celej knižnici a hľadali knihy podľa indícií. Úryvok knižky, ktorá nás zaujala, sme si mohli prečítať priamo v knižnici. Mnohí z nás sa rozhodli na druhý deň v knižnici zaregistrovať. Pani knihovníčka bola veľmi milá, ochotná pomôcť a poradiť.
Nasledujúci týždeň (10. 04. 2019) sme opäť navštívili knižnicu, pretože sme sa zúčastnili besedy s pánom spisovateľom Anton Marecom, ktorý nám porozprával nielen o tom, prečo začal písať, ale aj o svojich zážitkoch z čias, keď pracoval ako horský nosič vo Vysokých Tatrách. Z tohto obdobia má veľmi veľa spomienok, ktoré spracoval aj vo svojich knihách. Veľa zaujímavostí sme sa dozvedeli aj o Levoči a jej okolí, pretože pán Marec napísal aj knihu Spišské povesti a mnoho iných, ktoré sme si mohli zakúpiť a on nám ich s hrdosťou podpísal. Ďakujeme pánovi spisovateľovi Antonovi Marecovi, že bol ochotný a našiel si na nás čas!

Miriam Šofranková, príma A

Natália Bajtošová | 16.4.2019 19:44:35 | Žiacke novinky