• INEKO Sme škola s veľmi dobrými výsledkami
    • AKTÍVNE ŠPORTUJME Stolný tenis - vyzvi svojich spolužiakov na dvojhru alebo štvorhru cez prestávku na treťom poschodí
    • ERASMUS+ Pracujeme v novom medzinárodnom biotechnologickom projekte
    • ŠKOLSKÝ PORIADOK Aktualizovaný v záložke Rodičia
    • MYŠLIENKA TÝŽDŇA "Šťastie nie je o získavaní všetkého, čo CHCEŠ. Je o radosti zo všetkého, čo MÁŠ." Internet

Svetové stretnutie mládeže v Berlíne 2015

Prehliadka Berlína, návšteva charitatívnych zariadení, muzikál so známou talianskou skupinou, workshopy - čítajte v reportáži Márie Siváňovej.

V apríli 2013 strávili žiaci nášho gymnázia týždeň na Spišskej Kapitule a zúčastnili sa projektu o sociálnom povedomí. Prežili sme vtedy krásny čas bohatý na množstvo nových skúseností a priateľstiev. Lúčilo sa nám veľmi ťažko a netušili sme, že to nie je koniec…

Tento rok sme dostali pozvanie na Svetové stretnutie mládeže do Berlína pre všetkých účastníkov asi 10 projektov z mnohých krajín strednej a východnej Európy.  Sociálny inštitút v Dortmunde v spolupráci s Fazenda da Esperança nazval celú aktivitu Giving Europe a Soul a bola zameraná na rozvíjanie vzťahov západu s ostatnými krajinami, na sociálne problémy, a to všetko prostredníctvom mládeže.

Do Berlína sme vycestovali spolu s ďalšími 2 slovenskými skupinami stredoškolákov. Tešili sme sa, keď sme sa stretli s mnohými našimi zahraničnými priateľmi a zároveň spoznávali nových cudzincov. Počas celého týždňa sme mali pripravený program, stihli sme prehliadku Berlína, navštíviť charitatívne zariadenia a vystupovať v muzikáli so známou talianskou skupinou GenRosso. Na to sme sa samozrejme pripravovali vo workshopoch, kde sme maľovali, spievali a tancovali. Pomedzi to sme si precvičovali cudzie jazyky, najmä nemčinu, ale potešili sme sa, keď sme sa mohli bez problémov dohovoriť s Poliakmi. Všetci sme si odniesli mnoho nádherných zážitkov, nadviazali sme nové kontakty a veríme, že budeme spolupracovať aj naďalej.

Video

Natália Bajtošová | 16.9.2015 17:13:19 | Fotogalérie, Žiacke novinky