• INEKO Sme škola s veľmi dobrými výsledkami
    • AKTÍVNE ŠPORTUJME Stolný tenis - vyzvi svojich spolužiakov na dvojhru alebo štvorhru cez prestávku na treťom poschodí
    • ERASMUS+ Pracujeme v novom medzinárodnom biotechnologickom projekte
    • ŠKOLSKÝ PORIADOK Aktualizovaný v záložke Rodičia
    • MYŠLIENKA TÝŽDŇA "Šťastie nie je o získavaní všetkého, čo CHCEŠ. Je o radosti zo všetkého, čo MÁŠ." Internet

Peter Black 3

Dňa 3. 3. 2017 sa žiaci prímy, sekundy, kvarty, sexty, septimy, II. A, III. A a III. B zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku pod názvom Peter Black 3 v levočskom kine, ktoré pre nich pripravilo Divadelné centrum v Martine.

Žiaci mali možnosť precvičiť si angličtinu a naučiť sa novú slovnú zásobu a frázy, s ktorými sa môžu stretnúť i v reálnom živote. Bol pre nich pripravený zaujímavý príbeh, anglický prejav s použitím atraktívnych dialektov, variabilná scéna, žánrovo rôznorodá hudba a pestré herecké kreácie. Predstavenie sa im veľmi páčilo, čo dali najavo i veľkým potleskom.

A čo bolo obsahom príbehu? Predstavenie Peter Black 3 je voľným pokračovaním predstavení Peter Black a Peter Black 2 „A new beginning“ a taktiež finálovým ukončením tejto javiskovej trilógie. Tak ako sa predchádzajúce predstavenia tematicky točili okolo „vrtkavosti života“ a okolo diania spojeného s hľadaním vhodného zamestnania, v treťom pokračovaní sa tvorcovia rozhodli hlavného hrdinu vystaviť ďalšej skúške. Jeho východisková pozícia vôbec nebola na zahodenie. Mal svoju lásku, prácu, iPhone a strechu nad hlavou a zjavne mu nič nechýbalo. To platilo do momentu, kedy sa dozvedel, že sa z neho stal dedič rodinného sídla. Na vlastnej koži zažil, aké je mať po svojom boku priateľov a blízkych ľudí, ktorým to správne myslí.

Natália Bajtošová | 13.3.2017 13:38:32 | Študenti