• INEKO Sme škola s veľmi dobrými výsledkami
    • AKTÍVNE ŠPORTUJME Stolný tenis - vyzvi svojich spolužiakov na dvojhru alebo štvorhru cez prestávku na treťom poschodí
    • ERASMUS+ Pracujeme v novom medzinárodnom biotechnologickom projekte
    • ŠKOLSKÝ PORIADOK Aktualizovaný v záložke Rodičia
    • MYŠLIENKA TÝŽDŇA "Šťastie nie je o získavaní všetkého, čo CHCEŠ. Je o radosti zo všetkého, čo MÁŠ." Internet

Mladí ľudia v práci pre komunitu

Deň 27. január je od roku 2005 Medzinárodným pamätným dňom holokaustu. Írska spoločnosť HETI /Holocaust Education Trust Ireland/ sa zameriava na európskych študnetov 7. – 9. ročníka, chce, aby sa vzdelávali v histórii a nepodliehali skratkovým a nepravdivým informáciám. V symbole má krókus – drobný žltý kvietok pripomínajúci žltú Dávidovu hviezdu. Ktorou Židov označkovali. Žiaci školy vyrábali papierové žlté krókusy a 16 žiakov kvarty pripravilo pietne pásmo aj pre žiakov z iných škôl v parku na Námestí Majstra Pavla.
Vďaka pobytu v Dubline a projektu Erasmus+ sme sa o tejto aktivite dozvedeli a spoločne vyrobili krókusy z papiera. Symbolických 49 krókusov sme vysadili v severnom parku na námestí a reprezentujú 409 obetí priamo z Levoče.
Projekt, ktorý podporuje multikultúrnu a otvorenú spoločnosť, toleranciu k menšinám a zdravý spoločenský život, zdôrazňuje angažovanosť mladého človeka, so záujmom o zdravú spoločnosť, angažuje sa v akceptovaní európskej spolupráce, bol podporený zo zdrojov Európskej únie.
Záznam zo spomienkového happeningu uvádzali tlačová agentúra SITA, zvuková nahrávka odznela v Rádiu Lumen, spravodajský šot uviedli televízie RTVS a JOJ práve v deň pamätného dňa 27. januára 2023.

Natália Bajtošová | 27.1.2023 14:33:16 | Aktivity v oblasti prevencie, Projekty, Videogaléria