• INEKO Sme škola s veľmi dobrými výsledkami
    • AKTÍVNE ŠPORTUJME Stolný tenis - vyzvi svojich spolužiakov na dvojhru alebo štvorhru cez prestávku na treťom poschodí
    • ERASMUS+ Pracujeme v novom medzinárodnom biotechnologickom projekte
    • ŠKOLSKÝ PORIADOK Aktualizovaný v záložke Rodičia
    • MYŠLIENKA TÝŽDŇA "Šťastie nie je o získavaní všetkého, čo CHCEŠ. Je o radosti zo všetkého, čo MÁŠ." Internet

Mladá olympijská reprezentantka

Levočský klub Levoča XC ski team, ktorý sa venuje bežeckému lyžovaniu, začal súťažnú sezónu naozaj veľmi úspešne. Mal zastúpenie na II. zimných olympijských hrách mládeže (ZOHM) v nórskom Lillehammeri v dňoch 12.-21. februára 2016.

Na nominačných pretekoch si vybojovala miestenku práve pretekárka z Levoče, žiačka našej školy, KVINŤÁNKA Zuzana Šefčíková. Na podujatie cestoval tréner Juraj Brugoš, ktorý sa staral o prípravu a servis lyží a Michal Malák , športový riaditeľ Slovenskej lyžiarskej asociácie.

Najtalentovanejšia pretekárka

„Zuzana sa venuje behu na lyžiach od svojich deviatich rokov, takže už šiestu sezónu. Od začiatku patrila medzi najlepšie pretekárky nielen v klube, ale aj v rámci Slovenska. Za celú dobu súťaženia získala niekoľko titulov majsterky Slovenska, je niekoľkonásobná víťazka Slovenského pohára. K príprave pristupuje svedomito a zodpovedne. Absolvovala pred a počas sezóny niekoľko reprezentačných sústredení. Spolu s trénerom nič nenechávajú na náhodu. Myslím, že miestenku na olympiádu má určite zaslúžene. Prajeme jej hlavne pevné zdravie,“ povedal štatutár klubu Jozef Šefčík.

„Stálo to veľa driny a odriekania, ale podarilo sa. Nebude jednoduché presadiť sa v celosvetovej špičke, keďže moje súperky sú aj o dva roky staršie, patrím medzi najmladšie pretekárky. Ale pokúsim sa o čo najlepší výsledok,“ vyjadrila sa k nominácii Zuzana.

Zdroj TU, upravené.

Sumár výsledkov II. Olympijských hier mládeže

Fotografia: zdroj TU a TU

Natália Bajtošová | 25.2.2016 13:38:55 | 2015/2016, Olympiády, Súťaže