• INEKO Sme škola s veľmi dobrými výsledkami
    • AKTÍVNE ŠPORTUJME Stolný tenis - vyzvi svojich spolužiakov na dvojhru alebo štvorhru cez prestávku na treťom poschodí
    • ERASMUS+ Pracujeme v novom medzinárodnom biotechnologickom projekte
    • ŠKOLSKÝ PORIADOK Aktualizovaný v záložke Rodičia
    • MYŠLIENKA TÝŽDŇA "Šťastie nie je o získavaní všetkého, čo CHCEŠ. Je o radosti zo všetkého, čo MÁŠ." Internet

Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (DofE)

Oceňujeme mladých ľudí, ktorí sa neboja veľkých cieľov. Každý má potenciál uspieť a získať medzinárodné ocenenie!

Program vznikol ešte pred 60 rokmi v Británii a zakladal ho manžel britskej kráľovnej, princ Philip. Dnes ho ročne absolvuje 1,3 milióna mladých ľudí v 140 krajinách sveta. Na Slovensku si prvých 86 absolventov preberalo ocenenie za svoju prácu z rúk britského veľvyslanca na Slovensku. Svojou účasťou ich poctil aj pán prezident Andrej Kiska, ktorý ocenil úsilie, ktoré museli študenti stredných škôl dobrovoľne vynaložiť, aby Medzinárodnú cenu vojvodu z Edinburghu (DofE) získali. Prezident vo svojom prejave povzbudil mladých ľudí, aby pokračovali v aktivitách aj mimo povinností v škole, lebo skutočné osobnosti sa poznajú aj podľa toho, čo sú ochotní robiť naviac.

V novom školskom roku majú študenti našej školy (vek min 14)  prvýkrát možnosť uchádzať sa o získanie prestížnej Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu (DofE). „Stačí“ prijať výzvy v troch oblastiach: šport, talent a dobrovoľníctvo a podstúpiť spoločne dobrodružnú expedíciu. V rámci programu na sebe účastníci pracujú a zlepšujú sa. Pravidelne vykonávajú aktivity tak, aby splnili stanovené ciele. Program je jedinečný v tom, že mladí ľudia si v jednotlivých oblastiach sami volia aktivity, ktoré ich bavia alebo zaujímajú. Ide o prekonávanie vlastných limitov.

Ak sa chcete dozvedieť viac a zapojiť sa do Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu, zistite si dátum prezentácie programu. Ak ste prezentáciu nestihli, kontaktujte koordinátorku programu DofE na škole Mgr. Natáliu Bajtošovú.

 

 

Natália Bajtošová | 18.10.2016 15:08:50 | DofE