• INEKO Sme škola s veľmi dobrými výsledkami
    • AKTÍVNE ŠPORTUJME Stolný tenis - vyzvi svojich spolužiakov na dvojhru alebo štvorhru cez prestávku na treťom poschodí
    • ERASMUS+ Pracujeme v novom medzinárodnom biotechnologickom projekte
    • ŠKOLSKÝ PORIADOK Aktualizovaný v záložke Rodičia
    • MYŠLIENKA TÝŽDŇA "Šťastie nie je o získavaní všetkého, čo CHCEŠ. Je o radosti zo všetkého, čo MÁŠ." Internet

Mami, oci, ďakujem, že som

25. marec, Deň počatého dieťaťa, je pravidelná celoslovenská kampaň mimovládnych organizácií združených vo Fóre života, ktorej cieľom je šíriť úctu ku každému počatému, ešte nenarodenému dieťaťu, zdvihnúť hlas na obranu tých, ktorí sa ešte sami brániť nemôžu a mobilizovať spoločnosť k podpore a pomoci pre deti a celé rodiny. Podľa údajov Svetovej zdravotníckej organizácie sa ročne vykoná vo svete v priemere 73,3 milióna potratov. Denne je tak zabitých 200 821 nevinných detí. 8 367 za hodinu. Od chvíle, keď ste začali čítať túto správu, sa uskutočnilo takmer 139 potratov. 139 za minútu. 139 ľudských bytostí ako Vy a ja, len menších. Nie sú to iba čísla v štatistike. Sú to živé ľudské bytosti, ktoré si zaslúžia prísť na svet. Nikto nemá právo siahnuť niekomu na život.
Tento deň je na Slovensku zákonom vyhlásený za pamätný „Deň zápasu za ľudské práva“, ktoré sú dnes odopierané práve nenarodeným deťom. Takisto kresťania na celom svete oslavujú v tento deň slávnosť Zvestovania Pána, teda spomienku na počatie Ježiša Krista, vďaka čomu úcta k nenarodeným deťom bola v kresťanskej civilizácii samozrejmá po celé stáročia. Z týchto dôvodov v roku 2005 vyhlásilo Fórum života 25. marec za Deň počatého dieťaťa.
Pri príležitosti tohto dňa bola na chodbe na 1. poschodí pripravená fotostena s nápisom Mami, oci, ďakujem, že som. Žiaci si priniesli svoj mobil, ktorým ich asistenti sediac pri fotostene s aktuálnym nápisom odfotili a fotku následne žiaci poslali svojim rodičom, ktorým sa tak originálnym spôsobom poďakovali za to, že im dovolili narodiť sa a prijali ich do rodiny. Život je veľký dar, ktorý sme dostali od Pána Boha a za ktorý máme každý deň ďakovať, ako aj za rodinu, prístav bezpečia a istoty. Chráňme a vážme si každý ľudský život!

Natália Bajtošová | 26.3.2022 21:38:48 | Duchovný program, Fotogalérie, Rodičia