• INEKO Sme škola s veľmi dobrými výsledkami
    • AKTÍVNE ŠPORTUJME Stolný tenis - vyzvi svojich spolužiakov na dvojhru alebo štvorhru cez prestávku na treťom poschodí
    • ERASMUS+ Pracujeme v novom medzinárodnom biotechnologickom projekte
    • ŠKOLSKÝ PORIADOK Aktualizovaný v záložke Rodičia
    • MYŠLIENKA TÝŽDŇA "Šťastie nie je o získavaní všetkého, čo CHCEŠ. Je o radosti zo všetkého, čo MÁŠ." Internet

Lebo som bol hladný a dali ste mi jesť, bol som smädný a dali ste mi piť…

Ak čítaš tieto riadky, existujú len dve možnosti, ktoré sa ťa týkajú. Jedna možnosť, ktorá zodpovedá dnešnej dobe a ľahostajnému postoju väčšiny ľudí na tomto svete je, že si prečítaš túto výzvu a prosbu o pomoc ľuďom v núdzi ohľadom zbierky potravín pre nich a tým sa všetko skončí. Prečo by si mal niečo priniesť? Kto dá niečo tebe zadarmo? Nech prispejú ostatní, povieš si. Je to však postoj, ktorý ťa nikdy neurobí šťastným.

Druhou možnosťou je darovať niečo iným. Už si skúsil niečo darovať človeku či ľuďom, ktorí to potrebovali, potešili sa, poďakovali ti a ty si mal zrazu radosť v srdci? Nie? Tak je na čase zmeniť to. Problém dnešných ľudí je, že aj keď sa majú dobre a nič materiálne im nechýba, nie sú ochotní sa s tým podeliť. Viera bez skutkov je však mŕtva.

Ak si otvoríme Sväté Písmo, vidíme tam stovky statí o láske k blížnemu, o pomoci chudobným, o zrieknutí sa majetku a pod. Dajme si však otázku, či to, čo tam čítame, v našom živote aj napĺňame. Náš čas tu na zemi oproti večnosti je veľmi krátky. Nezhromažďujte si teda poklady na zemi, kde ich zožiera hrdza a mole a kde zlodeji vnikajú a kradnú. Zhromažďujte si poklady v nebi, kde ich nezožiera ani hrdza, ani mole, a kde zlodeji nevnikajú a nekradnú. Veď kde je tvoj poklad, tam bude aj tvoje srdce.…

Ak si chceš otvoriť srdce pre pomoc ľuďom v núdzi, máš na to teraz tú najlepšiu príležitosť.

Momentálne u nás v škole organizujeme zbierku potravinovej pomoci pre ľudí, ktorí nemajú dosť peňazí ani na nákup tých najzákladnejších vecí. Končí 17. decembra 2018. Dovtedy môžete do školy (konkrétne do prímy A) priniesť trvanlivé potraviny ako cestoviny, ryžu, cukor, múku, konzervy, olej, strukoviny a pod. a tiež mydlá, šampóny či pracie prášky. Vyzbierané potraviny a prostriedky odovzdáme Farskej charite v Levoči.

V mene všetkých ľudí v núdzi, ku ktorým sa dostanú tieto príspevky, vám vopred veľmi pekne ďakujeme.

M. Hvilová

Natália Bajtošová | 2.12.2018 14:03:45 | Charitatívne aktivity