Informácie pre alergikov

Na základe výnosu Ministerstva pôdohospodárstva a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004-100 o označovaní potravín v znení výnosu č. 1761/2005-100 a výnosu č. 3069/2005-100 je povinnosťou školských jedálni informovať rodičov o obsahu alergénov a potravinách.

V jedálnom lístku sú alergény označené číslom pri príslušnom jedle.

  1. obilniny obsahujúce lepok (pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda…) a výrobky z nich
  2. kôrovce a výrobky z nich
  3. vajcia a výrobky z nich
  4. ryby a výrobky z nich
  5. arašidy a výrobky z nich
  6. sójové zrná a výrobky z nich
  7. mlieko a výrobky z neho
  8. orechy a výrobky z nich
  9. zeler a výrobky z neho
  10. horčica a výrobky z nej
  11. sezamové semená a výrobky z nich
  12. oxid siričitý a siričitany (v koncentrácii viac ako 10mg/l)
  13. vlčí bôb a výrobky z neho
  14. mäkkýše a výrobky z nich
Natália Bajtošová | 4.10.2014 18:57:35 | Školská jedáleň