• INEKO Sme škola s veľmi dobrými výsledkami
    • AKTÍVNE ŠPORTUJME Stolný tenis - vyzvi svojich spolužiakov na dvojhru alebo štvorhru cez prestávku na treťom poschodí
    • ERASMUS+ Pracujeme v novom medzinárodnom biotechnologickom projekte
    • ŠKOLSKÝ PORIADOK Aktualizovaný v záložke Rodičia
    • MYŠLIENKA TÝŽDŇA "Šťastie nie je o získavaní všetkého, čo CHCEŠ. Je o radosti zo všetkého, čo MÁŠ." Internet

Dosiahli stiebornú úroveň v DofE

Na prvý pohľad obyčajní gymnazisti. Môžu vás však prekvapiť ako jasne a zrozumiteľne formulujú svoje ciele, názory a myšlienky. Štyria mladí ľudia, ktorí sa vďaka systematickej práci v troch oblastiach (talent, šport a dobrovoľníctvo) v rámci Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu zlepšujú v time-manažmente, pestujú si zdravé sebavedomie, vytrvalosť, pomáhajú druhým, zbierajú zážitky, či sa učia práci v tíme na dobrodružných expedíciách.

Dňa 8. novembra 2018 si z rúk zlatého olympionika Mateja Tótha a britského veľvyslanca Andrewa Gartha štyria naši žiaci, T. Bajlová, K. Klingová, E. Taratutová a L. Bajtoš, za dosiahnutie stanovených cieľov prebrali striebornú Medzinárodnú cenu vojvodu z Edinburghu (skrátene DofE).

„Chcete vedieť viac? Budem vás sprevádzať.“, komunikoval Lukáš v kostole sv. Ladislava v Spišskom Štvrtku, kde v rámci dobrovoľníctva ponúkal turistom aj známym svoje služby sprievodcu. Okrem toho sa naučil (vy)hrať japonské šachy Shogi a chodil na aikido. Terézia vytočila keramické darčeky na hrnčiarskom kruhu, krehká dievčina Klára absolvovala Spartan Race a Ema vyšívala veľké logo DofE. Spoločne absolvovali dobrodružnú expedíciu blízko lomu v Skrabskom.

Medzinárodnú cenu vojvodu z Edinburghu založil princ Philip, manžel kráľovnej Alžbety, v roku 1956, zapájajú sa do nej mladí ľudia vo veku 14-24 rokov v 140 krajinách sveta. Ide o personalizovaný, komplexný a pravidelný rozvoj osobnosti na bronzovej, striebornej a zlatej úrovni.

 

 

Natália Bajtošová | 9.11.2018 09:08:13 | 2018/2019, DofE, Fotogalérie