• INEKO Sme škola s veľmi dobrými výsledkami
    • AKTÍVNE ŠPORTUJME Stolný tenis - vyzvi svojich spolužiakov na dvojhru alebo štvorhru cez prestávku na treťom poschodí
    • ERASMUS+ Pracujeme v novom medzinárodnom biotechnologickom projekte
    • ŠKOLSKÝ PORIADOK Aktualizovaný v záložke Rodičia
    • MYŠLIENKA TÝŽDŇA "Šťastie nie je o získavaní všetkého, čo CHCEŠ. Je o radosti zo všetkého, čo MÁŠ." Internet

Enterkonferencia

Budúcnosť. Prepojenie vášne a profesie. Médiá a technológie. Presne tieto aktuálne témy rozoberala Enterkonferencia. Online formou sa pripojili aj ambiciózni študenti našej školy z III.A. Dozvedeli sa, aké schopnosti dnešní zamestnávatelia považujú za dôležité. Zistili, že okrem klasického vzdelávania je potrebné rozvíjať aj osobitné vlastnosti, tzv. „soft skills“, medzi ktoré patria napr. flexibilita, tímovosť, schopnosť riešiť problémy…

Doba ide dopredu a už v blízkej budúcnosti budú pravdepodobne najviac vyhľadávané profesie spojené s modelovaním, programovaním. Odporúčajú teda rozvíjať sa v týchto oblastiach. Avšak najdôležitejšia myšlienka, ktorú na Enterkonferencii odovzdali mladým je, aby nasledovali svoju vášeň, venovali sa tomu, čo milujú, aby to neskôr dokázali pretaviť do profesie.
Inšpiráciou boli úspešní hostia, ktorým sa to podarilo. Či už išlo o influencerku, ktorá z lásky ku kancelárskym potrebám vytvorila vlastnú značku alebo vyštudovaného medika, ktorý vytvára hry na rozšírenie vedomostí v tejto oblasti.
Pevne veríme, že naši študenti dokážu namotivovať seba aj druhých, aby sme spolu mohli vytvárať lepšiu a šťastnejšiu budúcnosť. Tým, že pôjdeme s dobou a zároveň s volaním nášho srdca.
B.Mareková
Natália Bajtošová | 1.10.2021 11:07:33 | Aktivity, Fotogalérie, Výchovné poradenstvo, Žiacka školská rada