• INEKO Sme škola s veľmi dobrými výsledkami
    • AKTÍVNE ŠPORTUJME Stolný tenis - vyzvi svojich spolužiakov na dvojhru alebo štvorhru cez prestávku na treťom poschodí
    • ERASMUS+ Pracujeme v novom medzinárodnom biotechnologickom projekte
    • ŠKOLSKÝ PORIADOK Aktualizovaný v záložke Rodičia
    • MYŠLIENKA TÝŽDŇA "Šťastie nie je o získavaní všetkého, čo CHCEŠ. Je o radosti zo všetkého, čo MÁŠ." Internet

Máme nových priateľov v Brne!

V stredu podpísala pani riaditeľka školy RNDr. Janka Hozová medzinárodnú Deklaráciu o partnerskej spolupráci s Cyrilometodejským gymnáziom a strednou odbornou školou pedagogickou v Brne /CMGaSOŠPp/.

Pod ochranou nebeských patrónov

     Výber prvého oficiálneho stretnutia predstaviteľov oboch škôl padol na Modrý deň – 16.9.2015, keď naši  noví priatelia oslavovali český Deň cirkevných škôl.  Na slávnosti v kostole požehnali novú školskú vlajku a tešili sa z koncertu hudobného zoskupenia Prague Cello Quartet.  Krátko pred podpisom deklarácie sa prítomným hosťom i celému školskému spoločenstvu prihovorila naša pani riaditeľka: „Sme veľmi vďační Bohu, že splietol cesty mnohých ľudí a priviedol nás až k dnešnému dňu medzi vás, aby sme oficiálne začali naše partnerstvo a spoluprácu. Veľmi si prajeme, aby to bol projekt o spoznávaní, objavovaní, zážitkoch, ale hlavne o priateľstvách. Som presvedčená, že i naši patróni, sv. František a svätí Cyril a Metod sa dnes tešia, keď vidia, že kresťanská mládež dvoch národov, ktoré žili dlhé roky pod jednou strechou, si hľadá nové cesty k sebe a nádejame sa, že Levoča pre vás a Brno pre našich študentov nebudú iba krásne, ale cudzie, mestá. Chceme, aby to boli miesta, kde sa radi vraciate, lebo tam máte blízkych ľudí.“

Zožala veľký potlesk a jej krátka veta na záver – „Dovidenia v Levoči“ –  naznačila, že nás čaká úloha hostiteľov prvej žiackej výmeny v dňoch 4. – 6.10.2015.

Natália Bajtošová | 16.9.2015 21:57:48 | Fotogalérie, Škola