• INEKO Sme škola s veľmi dobrými výsledkami
    • AKTÍVNE ŠPORTUJME Stolný tenis - vyzvi svojich spolužiakov na dvojhru alebo štvorhru cez prestávku na treťom poschodí
    • ERASMUS+ Pracujeme v novom medzinárodnom biotechnologickom projekte
    • ŠKOLSKÝ PORIADOK Aktualizovaný v záložke Rodičia
    • MYŠLIENKA TÝŽDŇA "Šťastie nie je o získavaní všetkého, čo CHCEŠ. Je o radosti zo všetkého, čo MÁŠ." Internet

Je umenie užitočné?

Urobiť niečo navyše sa oplatí vždy. Už nie raz som sa o tom mohol sám na vlastnej koži presvedčiť. Pri písaní argumentačnej eseje, tentokrát na tému: „Je umenie užitočné?“, som sa popasoval nielen s veľmi náročným slohovým útvarom a správnou argumentáciou, ale aj s vlastnou dušou, keďže sám sa venujem umeniu a je súčasťou mojej osobnosti. Odpovedal som si dlho. Trvalo mi niekoľko dní, kým som prišiel na tie správne slová a bol spokojný s výsledkom.

Súťaž SOFIA, ktorú organizuje Kolégium Antona Neuwirta pre stredné školy patrí k tým najprestížnejším súťažiam v rámci písania. Je mi cťou byť v TOP 20 slovenských finalistov – študentov, ktorí sa zúčastnili finálového víkendu v Donovaloch od 12.4. -14.4.2019. Počas víkendu prebiehala Súťaž v autorskom čítaní, kde každý autor predstavil hlavné argumenty svojej eseje a následne musel svoje tvrdenia obhájiť. Otázky mu kládli nielen porotcovia, ale aj najmä ostatní súťažiaci (a musím povedať – nešetrili sme sa). Je náročné odpovedať na filozofické otázky pod stresom a tlakom, no nakoniec som vyhral Autorské čítanie esejí. (Moja esej TU)

Každá nová skúsenosť nás posúva ďalej v živote – ďakujem Bohu a aj mojim profesorkám, ktoré mi venovali kus svojho voľného času a usmerňovali ma, aby som išiel (písal) „po tej správnej ceste“. Bol to nezabudnuteľný čas, ktorý ma posunul, povzbudil a nadchol k ďalšej práci na sebe na mojich talentoch. Ďakujem.

Oliver Jaroš, septima A

Natália Bajtošová | 23.4.2019 12:23:52 | 2018/2019, Fotogalérie, Súťaže