• INEKO Sme škola s veľmi dobrými výsledkami
    • AKTÍVNE ŠPORTUJME Stolný tenis - vyzvi svojich spolužiakov na dvojhru alebo štvorhru cez prestávku na treťom poschodí
    • ERASMUS+ Pracujeme v novom medzinárodnom biotechnologickom projekte
    • ŠKOLSKÝ PORIADOK Aktualizovaný v záložke Rodičia
    • MYŠLIENKA TÝŽDŇA "Šťastie nie je o získavaní všetkého, čo CHCEŠ. Je o radosti zo všetkého, čo MÁŠ." Internet

GSFA na potulkách Prahou

Geografia je veda, ktorá sprostredkúva študentom mnoho informácií, napríklad spoznávanie krajín bez toho, aby opustili pohodlie svojej triedy. Existujú aplikácie, ktoré nám na obrazovke počítača ukážu zosnímané pamiatky, ostrovy, či oceány. Áno, to dnešné počítačové technológie dokážu. Ale niet nad reálne precítenie daného miesta, atmosféry, ktorú dotvárajú ľudia, história, vône, či okolitý ruch na uliciach. A to bol impulz na podniknutie takejto cesty.
V stredu večer 7.12.2022 sme sa teda vybrali vo večerných hodinách vlakom s triedou 3.A do Vianočnej Prahy. Síce sme vo vlaku veľa nenaspali, dokázali sme napriek tomu urobiť v priebehu 2dní niekoľko desiatok tisíc krokov. Veď viete, dnes vám technológie zosnímajú všetko… Prešli sme cez Staromestské, Václavské námestie, obzreli sme si orloj, Staromestskú radnicu a dozvedeli sme sa mnoho z histórie Prahy. Cestou na Pražský hrad, sme sa prešli po Karlovom moste. Nezabudnuteľnou bola aj Zlatá ulička, či Klementinum- najstaršia knižnica v Európe, ktoré nás na chvíľu preniesli v čase. Nedá mi nespomenúť českú “ Eifelovku“ – vyhliadkovú vežu na Petříne, či najužšiu uličku v Prahe…

Myslím si, že táto exkurzia bola obohacujúcou tak pre mňa ako učiteľku geografie ako aj pre študentov 3.A . Dúfam, že sa takéto exkurzie stanú tradíciou , aby obohatili naše vzdelávanie.

Mgr. J. Brincková

Foto od Kataríny Vaňovej TU

Natália Bajtošová | 13.12.2022 08:16:49 | Fotogalérie, Študenti