• INEKO Sme škola s veľmi dobrými výsledkami
    • AKTÍVNE ŠPORTUJME Stolný tenis - vyzvi svojich spolužiakov na dvojhru alebo štvorhru cez prestávku na treťom poschodí
    • ERASMUS+ Pracujeme v novom medzinárodnom biotechnologickom projekte
    • ŠKOLSKÝ PORIADOK Aktualizovaný v záložke Rodičia
    • MYŠLIENKA TÝŽDŇA "Šťastie nie je o získavaní všetkého, čo CHCEŠ. Je o radosti zo všetkého, čo MÁŠ." Internet

Dofáci pravidelne pracujú aj počas Korony

Pravidelné DofE aktivity môžu mladému človeku pomôcť zmysluplne, kreatívne a zábavne zahnať nudu či domácu ponorku. V takto psychicky náročnom období je pre nich dôležité opäť si nastaviť režim, ktorý bude trénovať hlavu, telo a srdce.

Zostať doma znamená chrániť seba a svoje okolie, ale neznamená to, že s plnením cieľov DofE sme skončili. Disciplína a pozitívna energia nám pomôžu zvládnuť toto psychicky náročné obdobie. Počas tohto školského roka účastníci aktívne pracovali a chýba im „zabehnúť len finálnu rovinku“, aby sa dostali do vytúženého cieľa. Dá sa to zvládnuť aj z domu a korona nebude žiadnou prekážkou. DofE v tomto období pomáha udržať telo a myseľ fit a v rámci dobrovoľníctva pomáhať svojej komunite.

Katarína v rámci svojej dobrovoľníckej aktivity pomáha Hnutiu kresťnaských spoločenstiev detí vytvárať aktivity a kurzy. “Spolupráca s eRkom ma napĺňa. Síce mi chýbajú osobné stretnutia, ale nahrádzam ich online komunikáciou. Počas karantény vytváram rôzne výzvy pre deti. Uverejňujeme ich na Facebooku a v komentároch sledujeme, kto to ako plní. Chceme udržať aktívnu komunitu,” podelila sa s nami naša prváčka, aktívna účastníčka striebornej úrovne. Viktória nosí obedy osamelým dôchodcom, Terézia šije rúška: „Doma sme začali šiť rúška a rozdávať ich. Uvedomila som si, že toto je ten moment, kedy môžem niekomu naozaj pomôcť.“ . Lukáš, čerstvý držiteľ zlatej ceny, vedúci i školiteľ, nám poslal motivačné video pre oblasť športu TU

Teším sa na to, ako zvládneme prípravu a realizáciu dobrodružných expedícií ( 😀 online???).  Zatiaľ zostávame doma, ale myslíme si, že národná kancelária nám pripraví zaujímavé usmernenia a výzvy.

N. Bajtošová, koordinátor DofE

 

Natália Bajtošová | 16.4.2020 14:50:39 | DofE