• INEKO Sme škola s veľmi dobrými výsledkami
    • AKTÍVNE ŠPORTUJME Stolný tenis - vyzvi svojich spolužiakov na dvojhru alebo štvorhru cez prestávku na treťom poschodí
    • ERASMUS+ Pracujeme v novom medzinárodnom biotechnologickom projekte
    • ŠKOLSKÝ PORIADOK Aktualizovaný v záložke Rodičia
    • MYŠLIENKA TÝŽDŇA "Šťastie nie je o získavaní všetkého, čo CHCEŠ. Je o radosti zo všetkého, čo MÁŠ." Internet

Certifikát, ktorý pomáha pri uplatnení v živote

Na najväčšej ceremónii DofE na východe Slovenska dňa 3. septembra 2019 v Hanušovciach nad Topľou si svoje medzinárodné ocenenie prevzalo vyše 300 mladých ľudí. Medzi oceňovateľmi boli napríklad spevák Tomáš Buranovský, známy šéfkuchár Daniel Širota, predseda predstavenstva ZDE Distribúcia Andrej Juris či riaditeľ Košického štúdia RTVS Jozef Puchala.

Počas slávnostnej ceremónie predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský pospísal aj Memorandum o spolupráci medzi VÚC Prešovského kraja a rozvojovým programom DofE. “Úprimne sa teším tejto partnerskej dohode, lebo viem, že v našom kraji máme schopných, serióznych a odhodlaných učiteľov. Určite budeme motivovať aj našich študentov, aby sa odhodlali a išli do tohto programu. Pri hľadaní ďalšieho zamestnania je to určitý punc kvality, certifikát, ktorý im môže naozaj pomôcť pri ďalšom uplatnení v živote. Navyše, my máme DofE dokonca v rodine. Dnes si svoje ocenenie prebrala aj moja dcéra a neter,” dodal M. Majerský.

Mladý človek, ktorý chce cenu získať, musí na sebe vytrvalo niekoľko mesiacov pracovať a prekonať štyri výzvy – rozvíjať svoj talent, športovať, angažovať sa ako dobrovoľník a na záver zvládnuť dobrodružnú expedíciu. Na slávnosti si z nášho centra certifikát prevzalo 8 účastníkov bronzovej úrovne a 2 striebornej úrovne. Viac info www.dofe.sk

Natália Bajtošová | 8.9.2019 20:12:07 | DofE, Fotogalérie