• INEKO Sme škola s veľmi dobrými výsledkami
    • AKTÍVNE ŠPORTUJME Stolný tenis - vyzvi svojich spolužiakov na dvojhru alebo štvorhru cez prestávku na treťom poschodí
    • ERASMUS+ Pracujeme v novom medzinárodnom biotechnologickom projekte
    • ŠKOLSKÝ PORIADOK Aktualizovaný v záložke Rodičia
    • MYŠLIENKA TÝŽDŇA "Šťastie nie je o získavaní všetkého, čo CHCEŠ. Je o radosti zo všetkého, čo MÁŠ." Internet

American Dream

     Dňa 4. 3. 2016 sa žiaci kvarty, kvinty, sexty, I. A, II. A a II. B zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku pod názvom American dream v levočskom kine, ktoré pre nich pripravilo divadelné centrum v Martine. Žiaci mali možnosť precvičiť si angličtinu a naučiť sa novú slovnú zásobu a frázy, s ktorými sa môžu stretnúť i v reálnom živote.

     Predstavenie sa im veľmi páčilo, čo dali najavo i veľkým potleskom. A čo bolo obsahom príbehu? Každý z nás o niečom sníva. Niekedy je ťažké prísť na to, o čom a niekedy si želáme, aby sa sen neskončil, lebo každodenná realita je pre nás ubíjajúca a nudná. Takéto „problémy so snívaním“ má aj hrdina tohto príbehu, chalan zo sídliska, Otto Vyskočil, ktorý je kvôli svojej láske k street-artu (maľovaniu na fasády budov) prezývaný Otto Writer. Otto žije sám s mamou, škola ho nebaví, najradšej je sám a maľuje a najviac by si prial, aby mu všetci dali pokoj. Takto sa Otto pretĺka životom, až kým sa mu na jednej hodine angličtiny neprihodí niečo nezvyčajné. Otto ako vždy neprítomne sedí v lavici a tvári sa, že počúva výklad učiteľa angličtiny, ktorý so zapálením rozpráva o Amerike – zemi zasľúbenej. Otto na hodine zaspí a počas spánku sa mu prisní živý, realistický sen o vlastnej budúcnosti. Vo sne sa Otto vydáva na študijný pobyt do Ameriky. A tu sa roztáča kolobeh príbehov a postáv, ktoré Otto počas svojho putovania po Amerike stretáva. Prvýkrát cestuje lietadlom, prvýkrát je ďaleko od rodiny a do cesty mu vstupujú ľudia, ktorí mu cez vlastné životné príbehy odhaľujú tajomstvá života. Cestou sa dozvedá mnoho o živote, o svete a hlavne sám o sebe.

     Hlavnou témou predstavenia je nebáť sa snívať a ísť si za svojim snom, čo najskôr si uvedomiť v čom sme dobrí a na čo máme talent. Zároveň však ale nesmieme zabúdať na to, že samotný talent nestačí a len usilovnou každodennou drinou dokáže človek svoje sny naplniť. Nie je ničím neobvyklým, že prvý neúspech dokáže človeka znechutiť od realizácie svojho sna. Tento príbeh má prinútiť mladých ľudí premýšľať o svojej budúcnosti a pochopiť, že všetko majú vo svojich rukách a že záleží na každom z nich ako s tým svojim talentom naloží.

https://www.youtube.com/watch?v=wkryHIcDZJk

Natália Bajtošová | 7.3.2016 15:28:35 | Fotogalérie, Študenti